söndag 30 oktober 2011

Lchf Skink och Broccoligratäng

I den här familjen gillar vi alla "Skink och Broccoligratäng"
 och eftersom jag hade två stånd med färsk broccoli i kylen
 fick det bli en gratäng till middagen igår!
Då både dottern och jag äter LCHF,
 letade jag efter ett sådant recept,
men då jag inte hittade något dök jag in i kylen,
tog det som fanns och komponerade en egen gratäng:)
Resultatet fick pluspoäng av hela familjen
och här kommer receptet!
Kom i sista minuten ihåg att ta bild på maten:))



LCHF-SKINK och BROCCOLIGRATÄNG

4 portioner

2 stånd färsk broccoli
ca 200 g strimlad skinka
ca 2 dl grekisk yoghurt
ca 100 g philadelfiaost
2 dl grädde
1 dl riven ost
2 ägg
svartpeppar och lite salt

riven ost att strö över

1. Sätt  ugnen på 200 grader
2. Dela broccolin i buketter och förväll dem några minuter,
     låt dem sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
3. Fördela broccolin och strimlade skinkan i en smord ugnsform.
4. Vispa ihop övriga ingredienser och
      häll det över skink och broccoliblandningen i formen.
5. Strö över rikligt med riven ost.
6. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 40 - 45 minuter.

Servera med grönsallad och kanske potatis för den som vill:))

Smaklig måltid!!


2 kommentarer:

  1. Nå ble jeg sulten , det ser godt ut.

    Takk for tipset klem fra Marit.

    SvaraRadera
  2. Det där låter allt jätte gott. Får nog testas.

    Kram

    SvaraRadera