söndag 10 mars 2013

Mjuk Nötkaka (lchf)

För några dagar sedan bakade jag en riktigt saftig och god kaka.
Receptet har jag hittat på Marianns blogg.
Hon har många fina recept :)
Jag hade inte osaltat smör hemma så jag använde 
vanligt smör och det blev bra resultat ändå.



MJUK NÖTKAKA       lchf

3 ägg
2 msk sötning (valfritt)
100 g smält (osaltat) smör
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötsmjöl (Aman Prana)
2,5 dl hasselnötsmjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning fluffigt. (jag använde 1 msk Stevia Strö
     och 1 msk Kokossocker)
3. Smält smöret på svag värme och ha i grädden. Häll ner
     blandningen i äggvispet och fortsätt vispa lite till.
4. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i ägg/smör-vispet.
     Blanda väl.
5. Bre ut smeten i en smord, pofiberbröad avlång form, 1,5 liter
6. Grädda i 175 grader i ca 30 - 40 minuter. Känn med sticka.




2 kommentarer:

  1. Låter smaskens! Måste också baka denna kaka! :)
    ha en fortsatt fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter gott, gillar hasselnötter i kakor!

    SvaraRadera