lördag 31 mars 2012

Krämig Blomkålsgratäng med sting lchf

Till middagen idag blev det en smarrig blomkålsgratäng.
Det serveras ofta blomkål här eftersom hela familjen gillar den 
och dessutom kan man variera den ganska mycket.
Ofta blir det lite "man tager vad man haver" när jag gör mat
och ibland lyckas det riktigt bra:))
Den här gratängen blev populär och det var inte så konstigt
 för den var riktigt god.
Vill man ha gratängen utan sting så lämna bara bort chiliflingorna.



KRÄMIG BLOMKÅLSGRATÄNG med sting      lchf

1 stort blomkålshuvud
ca 10 cm purjolök, stimlad
4 dl vispgrädde
1 ask Cantadou med vitlök och örter
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
lite chiliflingor
lite riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 6 minuter.
3. Häll av vattnet och lägg buketterna i en smord ugnsäker form.
4. Strö över den strimlade purjolöken.
5. Strö på lite chiliflingor.
6. Vispa ihop grädde, Cantadou-osten, soja, salt och peppar.
7. Häll blandningen över blomkålen och strö över lite riven ost.
8. Gratinera i 225 grader ca 20 - 25 minuter,
     eller tills gratängen har fin färg.

Det går lätt att variera smaken på gratängen genom att använda en annan smak på osten,
grön- eller blåmögelost kan också bli gott att ha i gratängen.

Till gratängen serverade jag köttfärsbiffar och en god grönsallad.




4 kommentarer:

  1. Wov! Det låter gott! Det skall jag testa. Innan LCHF så gillade jag inte blomkål men nu... Jag önskar dig en skön helg! Zinnia

    SvaraRadera
  2. Detta ska provas redan i kväll! Återkommer med utlåtande;-)

    SvaraRadera
  3. Blandade blomkål och lite broccoli. Glömde sojan, men det blev mycket gott till biffarna i alla fall. Kul att förnya gratängen med lite kryddig ost!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det enkelt och bra med mat som man kan variera hur man vill!

      Radera