måndag 19 mars 2012

God blomkål lchf

Blomkål kan tillagas på många olika sätt.
Passar bra som tillbehör till många kötträtter.
Igår stekte jag blomkålen och det blev jättegott.


STEKT BLOMKÅL  

1 stort blomkålshuvud
2 ägg
1 halv citron
smör att steka i
lite salt och peppar

1. Bryt blomkålen till små buketter.
2. Koka upp vatten i en stor kastrull och häll i blomkålsbuketterna
    och låt koka i 3 - 4 minuter.
3. Häll upp blomkålen i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
4. Vispa upp 2 ägg i en skål och vänd ner blomkålen i äggen.
5. Stek därefter blomkålen i rikligt med smör tills den blir mjuk och får fin färg.
6. Pressa lite citronsaft över och salta och peppra.
     Jag hade också på lite grillkrydda och det blev gott.


Den stekta blomkålen blev jättegod tillsammans med 
Kyckling i Ajvarsås och grönsallad till middagen igår.

Receptet till blomkålen har jag hittat här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar