När dottern fyllde 16 år förra veckan önskade hon sig
en GlassCheesecake istället för tårta.
Lchf skulle den vara dessutom.
Cheesecaken hade strykande åtgång:)
GLASSCHEESECAKE Lchf
200 g Philadelfiaost
3 ägg (gulor och vitor för sig)
1 dl sukrin flor
1 tsk vaniljpulver
1 gnutta salt
3 dl vispgrädde
Jag använde en pajform som är 27 cm i diameter.
1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Vispa grädden.
3. Blanda ihop philadelfiaost, sukrinflor, äggulor, vaniljpulver och salt.
Vispa blandningen en stund med elvisp.
4. Blanda ner den vispade grädden och rör till sist försiktigt
ner de hårt vispade äggvitorna.
5. Häll blandningen i pajformen och bred ut den.
6. Frys i 7 - 8 timmar.
7. Ta fram formen ur frysen ca 0,5 - 1 timme innan glasscheescaken
ska serveras.
Valfri garnering!
Jag garnerade med vispad grädde, blåbär och hyvlad mörk choklad,
allt enligt önskemål från födelsedagsbarnet:))
Verkar kanongott. Kram
SvaraRaderaRIKTIGT GOTT! MINUS ÄR DOCK ATT DET INTE ÄR LCHF! :D
SvaraRadera