söndag 4 december 2011

Glass Cheesecake Lchf

När dottern fyllde 16 år förra veckan önskade hon sig
en GlassCheesecake istället för tårta.
Lchf skulle den vara dessutom.
Cheesecaken hade strykande åtgång:)


GLASSCHEESECAKE  Lchf

200 g Philadelfiaost
3 ägg (gulor och vitor för sig)
1 dl sukrin flor
1 tsk vaniljpulver
1 gnutta salt
3 dl vispgrädde

Jag använde en pajform som är 27 cm i diameter.

1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Vispa grädden.
3. Blanda ihop philadelfiaost, sukrinflor, äggulor, vaniljpulver och salt.
     Vispa blandningen en stund med elvisp.
4. Blanda ner den vispade grädden och rör till sist försiktigt
     ner de hårt vispade äggvitorna.
5. Häll blandningen i pajformen och bred ut den.
6. Frys i 7 - 8 timmar.
7. Ta fram formen ur frysen ca 0,5 - 1 timme innan glasscheescaken
     ska serveras.

Valfri garnering!

Jag garnerade med vispad grädde, blåbär och hyvlad mörk choklad,
allt enligt önskemål från födelsedagsbarnet:))


2 kommentarer:

  1. RIKTIGT GOTT! MINUS ÄR DOCK ATT DET INTE ÄR LCHF! :D

    SvaraRadera