onsdag 21 december 2011

Kryddig Mjuk Pepparkaka

Så skönt med några dagar ledigt nu innan julen:)
Härligt att få fixa med julmaten i lugn och ro.
Idag har jag bland annat bakat en mjuk pepparkaka
 som jag inte bakat på ca 30 år, inte så konstigt att
jag glömt hur saftig och god den är:)
Får gömma den längst bak i kylen
för annars är den troligtvis uppäten innan helgen:)



KRYDDIG MJUK PEPPARKAKA

100 g smör
3 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malda nejlikor
2 tsk ingefära
0,5 dl hackad mandel
5 droppar bittermandelolja
1 dl creme fraiche

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt.
3. Knäck ner ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg.
4. Rör försiktigt ner den hackade mandeln, bittermandeloljan och creme fraiche.
5. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
6. Bred ut smeten i en välsmord och bröad avlång form.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 65 - 70 minuter.
8. Låt den stå och svalna ett tag i formen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar