För några dagar sedan bakade jag en farligt god chokladkaka.
Receptet hittade jag här.
Den här gången gjorde jag ingen glasyr på kakan
utan serverade den med vispad grädde
smaksatt med lite sukrin och vaniljpulver.
Jag kan garantera att kakan hade strykande åtgång,
fantastiskt god:))
Nästa gång jag bakar den ska jag göra chokladglasyren också,
blir säkert ännu godare!!
Chokladkakan i ugn.
Jag passade på att inviga min nya Silikon-bakform
och kunde konstatera att den fungerade utmärkt:)
LCHF CHOKLADKAKA
150 g smör
200 g 70% choklad
1/2 dl sukrin
4 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl bakepro
1 tsk bikarbonat
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl creme fraiche
1/2 dl hackad mandel eller hasselnötter
bröa formen med kokosflingor, mandelmjöl eller finhackad mandel
Glasyr:
100 g 70% choklad
1 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och bryt i chokladbitarna, rör tills det smält.
3. Vispa sukrin och ägg lätt och rör ner chokladblandningen
och de övriga ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform
(använd kokosflingor, mandelmjöl eller finhackad mandel)
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
6. Låt svalna och stjälp sedan upp kakan på ett fat.
Glasyren
1. Hacka chokladen och värm grädden i en kastrull.
2. Häll den varma grädden över chokladbitarna i en skål.
3. Rör om ordentligt tills chokladen smält och smeten är jämn.
4. Låt svalna lite och häll den sedan över kakan.
Ät och njut!!
Kul att man numera börjar hitta lite mer lchf-produkter i olika affärer.
På ICA-Kvantum finns Sukrin och
hos City Gross har jag hittat mandelmjöl, 500g/påse.
BakePro beställer jag fortfarande hos Lchf-Butiken.
Nästa gång jag gör en beställning ska jag köpa kokos-mjöl också,
ska bli spännande att testa så småningom.
Ät och njut!!
Kul att man numera börjar hitta lite mer lchf-produkter i olika affärer.
På ICA-Kvantum finns Sukrin och
hos City Gross har jag hittat mandelmjöl, 500g/påse.
BakePro beställer jag fortfarande hos Lchf-Butiken.
Nästa gång jag gör en beställning ska jag köpa kokos-mjöl också,
ska bli spännande att testa så småningom.
Oi! den så god ut ,,den må prøves,,
SvaraRaderaTakk for tipset , Marit.
Hej Marit! Ja den är riktigt god, med glasyren och lite vispad grädde till blir den nästan som en tårta:)
SvaraRadera