tisdag 15 november 2011

Kardemummakaka Lchf

Kunde inte låta bli att testa ett kakrecept ur en av mina nya böcker:)
Jag valde ett recept ur "Bakglädje med LCHF"
och kakan blev mycket saftig och god.
I boken får man rådet att använda formar gjorda i silikon eller teflon,
till kolhydratfattig bakning.
Kakformen kan man "bröa" med kokos, nötmjöl eller pofiber
Man ska också låta kakan kallna i formen
innan man vänder på den och tar ut kakan.



KARDEMUMMAKAKA  LCHF

3 ägg
1,5 dl sukrin
0,75 dl Bake Pro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
100 g smält smör
1 dl hett vatten

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och "bröa" en avlång sockerkaksform (1,5 liter)
3. Vispa ägg och sukrin pösigt
4. Tillsätt mandelmjölet blandat med BakePro,
     bakpulvret och kardemumman.
5. Blanda det smälta smöret och det heta vattnet.
     Häll ner i smeten.
6. Häll smeten i sockerkaksformen
7. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
8. Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar