Det här gamla receptet på mjuk pepparkaka är
definitivt en stor favorit bland alla recept jag testat
när det gäller mjuk pepparkaka.
Ett recept jag återvänder till, gång på gång.
I år får den mjuka och saftiga kakan pryda sin plats på
julens kaffebord.
Kakan har en mycket god smak av julens kryddor.
GAMMELDAGS PEPPARKAKA
ugn 175 grader
100 g smör
2,5 dl brun farin
2 ägg
1,5 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
1. Rör smör och farinsocker poröst.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg.
3. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
4. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat.
5. Sikta ner mjöl/kryddblandningen i smeten och blanda väl.
6. Häll smeten i en smord och bröad, avlång bakform, (1 1/2 liter)
7. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 60 minuter.
8. Låt kakan stå några minuter i formen och själp sedan upp den
på galler och låt den svalna övertäckt.
Gott att servera kakan med vispad grädde och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar