söndag 24 november 2013

Grovt kryddbröd med lingon (lchf)

Idag har jag bakat ännu ett riktigt gott bröd ur 
Mariann`s receptbok "Baka matbröd med LCHF"
Har precis njutit av en god macka till kaffet
och brödet är verkligen luftigt, fint och välsmakande.




GROVT KRYDDBRÖD MED LINGON      lchf

1 formbröd

50 g smör
stora eller 10 små ägg
1 dl kesella, 10%
1 dl färska eller frysta lingon
3 msk kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl linfrö
1 dl fibrex, flingor
0,5 dl pofiber
1,5 msk malda brödkryddor
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
ev kumminfrön att strö över

1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 min med elvisp.
4. Tillsätt smör samt kesella och blanda väl.
5. Rör ner lingonen. (Frysta lingon ska inte tinas.)
6. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt.
7. Klä en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper och fördela smeten
     jämnt i formen.
8. Strö ev kumminfrö över och grädda i ugnen tills brödet har fått fin färg,
     i ca 50 minuter
9. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.








1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera