Idag har jag bakat ännu ett riktigt gott bröd ur
Mariann`s receptbok "Baka matbröd med LCHF"
Har precis njutit av en god macka till kaffet
och brödet är verkligen luftigt, fint och välsmakande.
GROVT KRYDDBRÖD MED LINGON lchf
1 formbröd
50 g smör
8 stora eller 10 små ägg
1 dl kesella, 10%
1 dl färska eller frysta lingon
3 msk kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl linfrö
1 dl fibrex, flingor
0,5 dl pofiber
1,5 msk malda brödkryddor
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
ev kumminfrön att strö över
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 min med elvisp.
4. Tillsätt smör samt kesella och blanda väl.
5. Rör ner lingonen. (Frysta lingon ska inte tinas.)
6. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt.
7. Klä en brödform, 1 1/2 liter, med bakplåtspapper och fördela smeten
jämnt i formen.
8. Strö ev kumminfrö över och grädda i ugnen tills brödet har fått fin färg,
i ca 50 minuter.
9. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera