lördag 16 november 2013

Grova Tekakor lchf

Idag blev jag så sugen på att testa något nytt recept
på lchf-bröd. I Mariann`s bok "Baka matbröd med LCHF"
hittade jag det här receptet så det var bara att sätta
igång och baka.
Resultatet blev riktigt goda och smarriga tekakor.
Kommer definitivt att baka de här bröden fler gånger.
Mycket snabba och lättbakade.




GROVA TEKAKOR       lchf

6 tekakor

5 ägg
1,5 dl vispgrädde (jag använde gräddfil)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex, flingor
0,5 dl fibrex, strömalt eller mixat
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 msk malda brödkryddor (färdig kryddblandning)
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 190 grader
2. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 minuter med elvisp.
3. Tillsätt grädden och blanda väl.
4. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i
     smeten ordentligt.
5. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
6. Lägg ut 6 klickar glest på plåt med bakplåtspapper.
7. Forma dem med baksidan av en blöt sked till runda bröd,
     drygt 1 cm höga.
8. Grädda bröden i ugnen i ca 20 minuter, i mitten av ugnen
     och låt dem sedan svalna på galler under bakduk.





1 kommentar:

  1. Så gott med hembakat och nyttigt också! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera