Receptet till den här mycket goda kakan fick jag
av en arbetskompis i Finland, för mer än trettio år sedan.
Hon var glutenintolerant och brukade ofta baka denna
sockerkaka. Kakan har en härlig konsistens och nästan
smälter i munnen. Dessutom bättre än en vanlig sockerkaka
eftersom den inte innehåller gluten.
LYCKANS KAKA glutenfri
ugn: 175 grader
3 ägg
250 g socker
250 g potatismjöl
3/4 tsk bakpulver
250 g smör, smält
1. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm, smörj formen.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet.
Vispa försiktigt så allt blandas.
4. Rör i det smälta smöret och blanda försiktigt.
5. Häll ner smeten i springformen och ställ in den på nedersta falsen
i 175 grader och grädda i 45 - 50 minuter.
6. Låt svalna och vänd upp kakan på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar