lördag 2 november 2013

Lyckans kaka (glutenfri)

Receptet till den här mycket goda kakan fick jag
av en arbetskompis i Finland, för mer än trettio år sedan.
Hon var glutenintolerant och brukade ofta baka denna
sockerkaka. Kakan har en härlig konsistens och nästan 
smälter i munnen. Dessutom bättre än en vanlig sockerkaka
eftersom den inte innehåller gluten.





LYCKANS KAKA      glutenfri

ugn: 175 grader

3 ägg
250 g socker
250 g potatismjöl
3/4 tsk bakpulver
250 g smör, smält


1. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm, smörj formen.
2. Vispa ägg och socker  vitt och pösigt.
3. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. 
     Vispa försiktigt så allt blandas.
4. Rör i det smälta smöret och blanda försiktigt.
5. Häll ner smeten i springformen och ställ in den på nedersta falsen
     i 175 grader och grädda i 45 - 50 minuter.
6. Låt svalna och vänd upp kakan på ett fat.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar