torsdag 31 oktober 2013

Godaste pannkakor (lchf)

Vad passar bättre att bjuda på en skön, ledig höstlovsdag
än supergoda pannkakor:)
Det här receptet har jag hittat på Marikas fina blogg
och pannkakorna är de absolut godaste lchf-pannkakor 
jag testat och tro mig, det är ganska många vid det här laget.
Har gjort pannkakorna vid flera tillfällen och de får med 
beröm godkänt också av den manliga delen av familjen
som har mycket höga krav när det gäller pannkaka:)




MORMORSPANNKAKOR        lchf

ca 8 stycken

1,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 - 1 tsk salt
50 g kokosfett eller smör, smält
4 stora ägg
2 dl mjölk


1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Smält fettet.
3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll i det smälta fettet.
4. Vispa ner de torra ingredienserna och vispa smeten jämn och slät.
5. Stek i smör + olja


Njut av de goda pannkakorna tillsammans med valfria tillbehör.
Tex bär och vispgrädde. 
I vår familj serverar vi oftast lingonsylt till pannkakor,
mycket gott.







3 kommentarer:

  1. Mmm...så gott det låter med pannkakorna! Kanske till frukost imorgon blir det här hemma!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Måste gjort nåt fel. Behövde mer vätska för att det skulle funka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Inte säkert du gjort något fel. Smeten tjocknar hela tiden, jag brukar tillsätta lite mer vätska mot slutet också men det gör inte så mycket att smeten är tjock, går bra att bre ut lite med sked när man gräddar. Mvh Margot

      Radera