måndag 14 oktober 2013

Tiramisuglasstårta

I helgen bjöd jag på en riktigt smarrig glasstårta.
Receptet är från ett av Arlas gamla recepthäften.
Glasstårtan hade strykande åtgång:))
Perfekt att göra i förväg och ha i frysen fram till servering.





TIRAMISUGLASSTÅRTA

2 st äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl Arla kesella kvarg 10%
skal av 1 citron
skal av 1 apelsin
1 dl starkt kallt kaffe
2 msk kakaolikör el kaffelikör
100 g (12 st) savojardikex
1 msk kakao

1. Spänn bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm,
     Klipp till remsor av bakplåtspapper och lägg runt kanten av formen.
     (Då är det lätt att lossa tårtan när man tar den ur frysen)
2. Vispa äggulor och socker pösigt.
3. Vispa grädden hårt och rör ner kesella, äggsmet, 
     citronskal och apelsinskal.
4. Häll hälften av smeten i botten på springformen och bred ut jämt.
5. Blanda kaffe + likör.
6. Doppa kexen på båda sidorna i kaffeblandningen och lägg dem
      tätt ovanpå smeten i formen.
7. Häll på resten av smeten och ställ in i frysen, minst 4 timmar
     men gärna över natten.
8. Ta fram den ur frysen 30 minuter före servering och lägg upp på fat.
9. Sikta över kakao, eventuellt i mönster.







1 kommentar:

  1. Oj, oj, oj, vad den ser god ut! Mums! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera