tisdag 15 maj 2012

Kycklinggratäng med choritzo och champinjoner lchf

Helgens söndagsmiddagen blev en smarrig Kycklinggratäng.
Jag utgick från ett recept jag hittade på Lana`s fina blogg.
Mitt recept räcker till 5 personer + 2 matlådor.
Mycket gott!



KYCKLINGGRATÄNG med CHORITZO och CHAMPINJONER   lchf

8 kycklingfileér
salt, peppar
2 choritzokorvar
1 schalottenlök
200 g färska champinjoner
smör till stekning
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk soja
2-3 tsk hackad chili (Findus fryst)
3 msk örtkryddor provencalé (Findus fryst)
salt, peppar

1. Stek kycklingfileér i smör i stekpanna, salta och peppra 
    och efterstek färdigt i ugnen, 200 grader ca 20 minuter.
2. Skär de färdigstekta kycklingfileérna i mindre bitar och
    lägg dem i en ugnsform.
3. Skär choritson i små bitar, skiva löken och champinjonerna.
     Stek upp choritzon, löken och champinjonerna i stekpannan och fördela 
     över kycklingen i formen.
4. Blanda grädde och creme fraiche i en kastrull, koka upp och
    blanda ner hackad chili, örtkryddor och soja. Smaka av till önskad styrka 
    och tillsätt ev salt och svartpeppar.
5. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 225 grader ugn
    ca 20 minuter.

Jag serverade den goda gratängen med Blomkålsris och en fräsch sallad.
Den här gången gjorde jag blomkålsriset lite annorlunda.
Jag hackade 1 gul lök och skivade 250 g champinjoner som jag stekte i en stor stekpanna innan jag blandade i den rivna blomkålen och stekte i ca 10 minuter till. Smaksatte med lite kycklingfond, salt och svartpeppar. Mycket, mycket gott!



3 kommentarer:

  1. Så många goda recept du delar med dig av. Det här måste också provlagas.

    SvaraRadera
  2. Mums, mums! ;)
    Tack att du länkade till mig! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Det verkar jättegott det skall jag pröva. Jag önskar dig en trevlig helg! Zinnia

    SvaraRadera