måndag 12 mars 2012

Suveräna utflyktsbullar lchf

Igår tillbringade jag en heldag på Rum & Trädgårdsmässan i Kista,
det blev en mycket trevlig dag!
Jag visste att det skulle bli svårt att hitta något bra för mig att äta där,
 så jag tog helt enkelt med mig lite egen mat.
De här goda Pizza bröden var helt perfekta och dessutom goda 
och tog pytteliten plats i väskan:)
Jag gjorde två dubbelmackor med bregott och ost emellan 
och det enda jag köpte till på mässan var kaffe.
Till frukost, innan vi åkte,
 åt jag en omelett på två stora ägg + grädde med Brieost till.
Jag åt mina två dubbla pizzamackor på mässan, 
en på förmiddagen och en på eftermiddagen, 
och jag var inte ens hungrig när vi kom hem igen vid 18-tiden, 
helt perfekt! 
De här bröden kommer jag att göra många gånger igen!


PIZZABRÖD    lchf     8 stycken

2 ägg
2dl riven Halloumiost
1/2 dl majonnäs
1 msk Pofiber
1 tsk fiberhusk
100 g tärnad rökt kalkon
1/2 dl tärnad paprika
2 tsk oregano
1 tsk chiliflingor

1. Rör ihop alla ingredienser till smeten i en bunke,
     låt svälla i en halvtimme.
2. Fördela med en sked till 8 bullar på bakpapperklädd plåt.
3. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
4. Låt svalna på galler.

Bullarna flyter ut och blir platta så de passar perfekt 
som en dubbelmacka med smör och ost emellan. Bra utflyktsmat.
Vill du ha dem tjockare så grädda i muffinsformar.
Öka isåfall på gräddningstiden några minuter.


Receptet hittade jag här på Birgitta Höglunds fina blogg.




2 kommentarer:

  1. Tackar för receptet! Det är ju precis vad jag behöver!!!

    SvaraRadera
  2. Det är så gott med LCHFbröd! :) Tack för receptet!
    Ha en fin kväll!
    Lana

    SvaraRadera