Härom dagen gjorde jag en riktigt god Fänkålsgratäng.
Har glömt var jag hittade receptet, men supersmarrig blev den i allafall:)
Inte så ofta jag använt fänkål men den här gratängen
kommer jag definitivt att göra fler gånger, alla i familjen gillade den!
FÄNKÅLSGRATÄNG lchf
3 st fänkål
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
ca 50 g philadelfiaost
1/2 dl chilisås
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpure
salt och vitpeppar
ca 3 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Fixa fänkålen, skär bort botten, blasten och skölj.
3. Skiva den tunt med tex mandolin
4. Blanda alla ingredienser till såsen i en större kastrull,
vispgrädde, philadelfiaost, pressad vitlök, chilisås, sambal oelek,
tomatpure, salt och vitpeppar.
5. Blanda ner den strimlade fänkålen i såsen och låt småkoka i 5 - 10 min,
under lock. Rör om lite nu och då.
6. Häll därefter över allt i en ugnsform, strö på den rivna osten
och gratinera i 200 grader ca 20 - 25 minuter.
Servera med valfria tillbehör och njut!
Oj vad den såg god ut! ha en härlig helg! Zinnia
SvaraRaderaMycket godare än jag hade hoppats:)
RaderaEn härlig helg för dig också!