söndag 30 januari 2011

LCHF - Pizza


Gissa om jag njöt igår kväll.......jag åt en supergod pizza, utan en massa kolhydrater!!!!!!
Den var så god att jag höll på att glömma ta bild på den! Kom ihåg det i sista minuten och hann få en bild på sonens pizzabit:-)

Så glad att jag hittade den här härliga bloggen där det finns massor av jättebra recept och tips, bl.a pizzareceptet hittade jag där, titta gärna in där och få inspiration!!

Det var så kul att få testa att baka med BakePro, det kommer jag definitivt att beställa mer av när den här påsen tar slut! Mandelmjöl är jättelätt att mala själv med mandelkvarn, skulle tro att det blir billigare än att köpa färdigt mandelmjöl.



LCHF - PIZZA

Pizzabotten:
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
3 msk BakePro
0,75 msk fiberhusk
2 ägg
2 dl riven ost

1. Blanda ihop de torra ingredienserna, rör i äggen och rör till en jämn smet.
2. Låt svälla en stund, medan du river osten.
3. Blanda i osten och rör ihop till en smet.
4. Kladda ut på bakplåtsklädd plåt, till en tunn botten 
     (det går bra med baksidan av en matsked)
5. Förgrädda bottnen i 200 grader i ca 6 - 8 minuter.
6. Bre på tomatsås och ha på riven ost och sedan valfri fyllning.
7. Grädda i 225 grader ca 10 minuter eller tills pizzan har fin färg


TOMATSÅS utan socker
tomatkross av bra kvalitet
tomatpure
vitlök
lök
salt
svartpeppar
basilika
oregano
olivolja

1. Hacka löken, pressa valfri mängd vitlöksklyftor och blanda allt i en kastrull.
2. Tillsätt olja, så mycket att såsen är lite för lös
3. Låt puttra en stund, tills lökbitarna är mjuka och såsen lagom tjock, 
     rör om då och då.
4. Smaka av och krydda mer om det behövs, späd ev med lite vatten.
5. Bred ut såsen över den förgräddade pizzabottnen.


Det här är en pizza som jag kommer att bjuda familjen på många gånger.
Härligt att få äta pizza utan att behöva må dåligt efteråt av alla kolhydrater, för det är så det blir om jag äter en "vanlig" pizza numera.



1 kommentar:

  1. Vilket spännande recept! Det måste jag förstås testa!

    SvaraRadera