fredag 14 januari 2011

Fransk Kladdkaka


Igår letade jag kladdkaka-recept, eftersom jag skulle baka något gott och ta med till jobbet idag då vi firade en arbetskompis som fyller år i helgen.
Jag hittade ett recept som lät riktigt smaskigt och som dessutom var lite annorlunda än vanliga kladdkakor. Då jag gillar att testa nya recept, chansade jag på att det skulle bli gott.
Jag kan lova att ingen som åt av kakan blev besviken, för den var suveränt god!!
Det är  definitivt en av de godaste kladdkakor jag smakat ;o))

Baka kakan dagen innan den ska serveras, då blir den som bäst!


FRANSK KLADDKAKA

200 g mörk choklad (ca 70%)
150 g smör
2 1/2 dl muskovado- eller farinsocker
4 ägg
2 msk vetemjöl

¤  Sätt ugnen på 175 grader. Använd helst en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Spänn bakplåtspapper i botten på formen.

¤  Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme, under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner sockret, rör eller vispa tills det smält.

¤  Knäck i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Vispa hastigt ner det isiktade mjölet till sist.

¤  Bred ut den fluffiga smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 25 - 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämnt gräddad i mitten. Låt kakan kallna helt innan du tar loss den ur formen. Låt den stå i kylen över natten.

Mycket gott med vispad grädde och kanske exotiska frukter!


5 kommentarer:

  1. Ser ju jättegott ut! Undrar om man kan byta ut sockret mot sukrin? Eller då kanske den förlorar för mycket i smak...

    SvaraRadera
  2. Har tänkt den tanken också, kanske värt ett försök då det skulle bli en riktig LCHF kaka!

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut!! Spar ner receptet och ska definitivt prova det.
    Fick mej att fundera på om jag kanske ska baka en Kladdkaka idag...

    SvaraRadera
  4. Igår testade jag att göra denna lchf, det blev helt ok!

    SvaraRadera
  5. Kul, då ska jag testa det nästa gång jag gör den ;o)

    SvaraRadera