måndag 6 januari 2014

Valnötsbröd (LCHF)

Nu har jag hittat ännu ett lchf-bröd att lägga till favoriterna.
Det här receptet har Birgitta Höglund lagt ut på FB,
men besök gärna hennes blogg där det finns massor med 
härliga recept att välja bland.
Det här brödet är väldigt gott, har nästan lite surdegssmak
tack vare vinägern. Brödet har mycket bra konsistens också.
Kul att kunna variera mycket när det gäller lchf-bröd.





BIRGITTA`S  VALNÖTSBRÖD    
 lchf

6 ägg
250 g kesella
150 g valnötter
100 g smör
2 - 3 msk brödkryddor
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl linfrö
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk bakpulver
1 - 1,5 tsk salt

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Smält smöret tillsammans med brödkryddorna och låt svalna.
3. Blanda nötterna med alla torra ingredienser och börja med mindre
     mängden salt. 
4.Vispa äggen och rör ner kesella, vinäger och smörblandningen.
5. Blanda sedan ner den torra blandningen med elvisp på låg effekt.
6. Rör om väl och smaka av (jag hade i 1 tsk salt och det blev bra)
7. Häll över smeten i bakpapperklädd brödform.
8. Tryck till på ytan så smeten blir jämt fördelad.
     Blöt handen med kallt vatten och jämna till ytan så den blir slät.
9. Täck med aluminiumfolie och grädda på nedersta falsen av ugnen
      i 175 grader i 45 minuter.
10. Ta av folien och fortsätt att grädda i 45 minuter till.
11. Låt svalna en stund i formen och ta sedan ur formen och låt svalna
       på galler utan bakduk för knaprig yta.

Bäst att förvara i frysen skuren i skivor, då är det lätt att ta fram och snabbt 
tina det man behöver.







2 kommentarer:

  1. Va roligt att ha hittat hit! Jag äter inte efter någon speciell diet själv, men tycker kost, matlagning och bakning är roligt, så jag är alltid ute efter att testa något nytt. Här verkar det finnas massor att prova :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Birgit! Välkommen att laborera bland recepten här, hoppas du hittar sådant du gillar :))
      Ha det gott!
      Margot

      Radera