onsdag 1 januari 2014

Hallonpannacotta (lchf)

Inte så ofta det blir av att jag serverar efterrätt,
men ibland vill man lyxa till det lite.
Det här receptet finns i boken "Klaras bästa LCHF recept"
En riktigt god liten efterrätt och den enda förändringen
jag gjorde i receptet var att sila bort hallonstenarna
ur hallongrädden eftersom de har en besvärlig tendens
att fastna i tänderna:)  Pannacottan blev len och fin.




HALLONPANNACOTTA     lchf

4 port

1 1/2 gelantinblad
2 dl hallon
3 dl vispgrädde
ev 1 tsk valfri sötning
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hallon till dekoration

1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 10 minuter
2. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med grädden
     och ev en gnutta valfri sötning
3. Tillsätt vaniljpulvret
4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter
5. Mosa hallonen med mixer och sila bort stenarna för en slät pannacotta
6. Rör ner de urkramade gelantinbladen i några msk  av hallongrädden 
     och låt dem smälta upp. 
7. Häll sedan ner blandningen i resten av hallongrädden under omrörning
8. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar
     tills pannacottan har stelnat
9. Mosa hallonen till dekorationen och lägg som ett täcke på pannacottan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar