tisdag 30 april 2013

Rabarbermousse (lchf)

Än är inte mina rabarber klara att skördas men som
tur är så frös jag in rabarber förra sommaren och
de kom väl till pass idag! 
Blev så sugen på att bjuda på en god rabarberefterrätt 
och då blev det en snabblagad och smarrig mousse.
Perfekt som efterrätt nu när vi välkomnar våren:))



RABARBERMOUSSE   lchf

4 portioner

200 g rabarber 
2 msk outspädd stevia saft
2 msk stevia strö + 10 droppar Stevia Sweet
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde

1. Skär rabarbern i småbitar och koka den tillsammans med
     saften tills det mesta av vätskan kokat in, ca 5 - 10 minuter.
2. Låt svalna och rör ner sötningen.
3. Blanda ner creme fraichen.
4. Vispa grädden hårt och blanda ner rabarbersmeten.
5. Fördela i 4 portionsskålar och ställ in i kylen ca 3 timmar.
6. Garnera med lite mörk choklad vid serveringen.




2 kommentarer:

  1. Vad spännande det låter att ha rabarber i moussen! Låter gott!

    SvaraRadera
  2. Mmm....gott, gott! Har också rabarber i frysen...kanske ska göra något liknande fast på kokosmjölk... :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera