Idag åt vi en riktigt smarrig paj, ett resultat av en
djupdykning i kyl och frys:)
Nu ändrade jag lite på min pajdeg, eftersom sonen inte
gillar frön i maten och den här pajbottnen fick med
beröm godkänt.
Pajen blev jättegod så den kommer jag att bjuda på
fler gånger.
KASSLERPAJ MED STING lchf
ca 6 portioner
Botten:
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 msk fibrex
1 tsk salt
1 ägg
2 msk vatten
75 g kallt smör
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda ner
ägg vatten och smöret i bitar och arbeta snabbt ihop
till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm, och ställ in formen i
kylen ca 20 - 30 minuter
3. Förgrädda sedan bottnen i 200 grader ca 10 minuter.
Fyllning:
1/2 paprika
1 rödlök
1 gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
ca 400 g kassler
1 tsk curry
1 msk tomatpure
några varv på Chili Explosion-kvarnen (santa maria)
Äggstanning:
4 ägg
3 dl grädde
salt, svartpeppar
Forest Blend
2 dl riven ost
1. Skär paprika i småbitar, hacka löken och skär svampen i mindre
bitar. Fräs detta i smör i en stekpanna.
2. Skär kasslern i småbitar och häll ner den i stekpannan.
Tillsätt curryn och låt allt fräsa lite till.
3. Rör ner tomatpuren och krydda med lite Chili Explosion.
4. Häll ner blandningen i den förgräddade pajbottnen i formen.
5. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med lite salt, peppar
och Forest Blend, häll äggstanningen över fyllningen och
strö sist över den rivna osten.
6. Grädda pajen på nedersta falsen i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med en fräsch sallad.
Mmm...så gott med paj! :)
SvaraRaderaLchf-pajbotten är mycket godare än mjöl-botten!
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana