Här kommer receptet på den smarriga pajen som
fanns med i min Påsk-Buffé.
Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härliga
smaker som samsas i den goda pajen.
Ett av mina gamla paj-recept som anpassats och
ändrats lite på för att få den mer lchf-vänlig.
Pajen var lika välsmakande dagen efter då vi åt resterna av
buffé-maten.
BACONPAJ lchf
BOTTNEN:
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
2 msk kallt vatten
75 g kallt smör
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda i ägg, vatten och smör i småbitar.
Arbeta degen smidig och tryck ut den i en pajform, 27 cm.
3. Ställ formen i kylen ca 30 minuter, förgrädda den sedan i
200 grader ca 8 - 10 minuter.
FYLLNING:
1 stor rödlök
2 paket tärnad bacon, ca 280 g
smör till stekning
125 g riven mozzarellaost
paprika i olika färg, skuren i ringar
0,5 dl finhackad persilja
1. Fräs hackad rödlök och tärnad bacon i stekpanna.
2. Fördela fräset i det förgräddade pajskalet, strö över riven
mozzarellaost och hackad persilja.
3. Skiva paprika i olika färg, dela ringarna och lägg dem över
fyllningen i rader.
ÄGGSTANNING:
4 ägg
3,5 dl grädde
0,5 tsk salt
svartpeppar
Forest Blend (Santa Maria)
1. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och smaka av med kryddor.
2. Häll stanningen över pajfyllningen.
3. Grädda pajen i 225 grader ca 30 minuter.
4. Strö över lite persilja vid servering.
Servera tillsammans med en fräsch sallad och
njut av en krämig och god paj.
Går bra att göra pajen en dag innan den ska serveras.
Värm den isåfall i ugnen före servering ca 20 - 30 minuter,
gärna med folie över.
Mmm...fantastiskt gott! Lchf paj är verkligen mycket godare än "vanlig"! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Mmmm så gott!!
SvaraRaderaMåste göra en paj snart.