tisdag 10 juli 2012

Persikokaka lchf

En dag förra veckan skulle vi åka iväg för att hälsa på en kär släkting 
och då passade jag på att baka en kaka som jag tog med.
En mandelkaka med färska persikor och den blev 
mycket uppskattad även av de som inte vanligtvis äter lchf.
Lite vispad grädde till hade varit perfekt, 
men kakan var jättegod bara som den var till kaffet.



PERSIKOKAKA       (lchf)

200 g rumsvarmt osaltat smör
3 msk Stevia Strö (Ica)
3 ägg
1 dl grädde
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
2 - 3 färska persikor

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Spänn bakpapper i botten på en springform, 22 cm i diameter.
     Smöra och pofiberbröa formen.
3. Rör det rumsvarma smöret och sötningen riktigt vitt och pösigt.
4. Rör ner ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
5. Blanda i grädden.
6. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Blanda väl.
7. Bred ut smeten i springformen.
8. Skölj persikorna och skär dem i klyftor.
    Tryck ner persikoklyftorna tätt i kaksmeten.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 35 - 40 minuter.
    Känn med en sticka att kakan är klar.
    Låt svalna i formen.




3 kommentarer:

  1. Tänk att man kan baka sådana smaskiga kakor och utan gluten och socker! :) Mums, mums! Du är ju super duktig på att skapa LCHF-bakverk!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut! så roligt mer fler LCHF-bak!!

    SvaraRadera