lördag 14 juli 2012

Fransk Kasslergratäng lchf

Kassler är snabb och lättlagad både till vardag och fest.
Den här gratängen blev riktigt krämig och god.



FRANSK KASSLERGRATÄNG           lchf

4 port

600 g kassler, skivad
1 stor gul lök, hackad
1 dl grovt riven ost
3 dl grädde
1 ask President Creme de Brie (125 g)
1 msk dijonsenap
2 msk Örtkryddor Provencale (frysta Findus)
1 tsk Örtagårdskrydda (Kryddhuset)
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg kasslerskivorna i botten på en ugnsäker form.
3. Fräs den hackade löken tills den blir mjuk 
     och strö den sedan ovanpå kasslern i formen.
4. Strö den grovt rivna osten ovanpå.
5. Blanda ihop grädden, Creme de Brie-osten, senap och kryddor
     i en kastrull. Koka upp och smaka av, häll sedan såsen 
     över kasslern.
6. Gratinera i 175 grader i 20 minuter.

Servera med valfria tillbehör. 



2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut! Mums, mums! :) Det var längesen jag gjorde något med kassler... Tack för påminnelsen! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera