onsdag 2 mars 2011

Skogsbärsglass


Igår på kvällen invigde jag glassmaskinen, som  jag köpte för någon vecka sedan! Så otroligt gott det blev och nästan inget socker alls. Byter man ut den lilla mängden florsocker i receptet till sukrin-florsocker blir det en äkta LCHF-glass. Nu är det nästintill LCHF:)
Gott var det i allafall och jag har på känn att glassmaskinen kommer att bli flitigt använd i sommar. Jag använde frysta Skogsbär till glassen den här gången, men nästa gång ska jag testa med blåbär. Jordgubbar är säkert jättegott att smaksätta med också. Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller smaksättning, skulle jag tro:))


GLASS

4 portioner

300 g valfria bär (frysta eller färska)
3 dl vispgrädde
3 ägg
2 - 3 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver

Används frysta bär får de tina en stund innan och större bär mosas lite.
Vispa grädden fluffig.
Vispa ägg, florsocker och vaniljpulver.
Vänd försiktigt ner grädden.
Vänd ner bären.
Kör i glassmaskinen till önskad konsistens, klar på 20 - 25 minuter

Ät och njut:)))))

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser jätte gott ut. Gjorde massor av glass i skolan när jag läste Hotell och Restaurangprogrammet. Hur stor är din glass maskin? Har funderat på att köpa en länge. Du kanske vet någon som är bra?

    Ha en fin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Hej!
    ok, då vet jag. Vad ligger de i ca pris?

    Kram Elin

    SvaraRadera
  3. ååh vad glad jag blev när jag hittade en blogg om LCHF mat och din var så trevlig med alla bilder
    Kram Jeanette

    SvaraRadera