tisdag 8 mars 2011

Solig Kyckling

I helgen serverade jag en av mina favoriträtter när det gäller kyckling.
Den är snabb, god och dessutom LCHF.
Det här är en kycklingrätt som hängt med i många år
och med jämna mellanrum  plockar jag fram den.
Ibland gör jag den på vanliga kycklingfileér och ibland använder jag små innerfileér,
vilket blir mycket gott.



SOLIG KYCKLING

4 kycklingfileér eller motsvarande mängd innerfileér
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl creme fraiche
1/2 påse saffran, eller 1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad dragon
1 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingen i en liten ugnsäker form.
Krydda med salt och peppar.
Blanda creme fraiche, saffran/gurkmeja, dragon och riven ost.
Bred blandningen över kycklingen.
Stek i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.

Gott att servera ris till för den som vill.
Jag gillar min goda Coleslaw och lite grönsallad som tillbehör.


3 kommentarer:

  1. Hej!
    Det låter gott.
    Ha en fin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Har varit inne för första gången och ikväll och tittat i både mat- och blombloggen. Jättetrevliga!
    Jag kommer att titta in fler gånger.

    SvaraRadera
  3. Oj vad gott det ser ut.
    Jag tackar för receptet det skall jag prova.

    Ha det gott
    Gunilla

    SvaraRadera