söndag 1 september 2013

Blomkål och broccolipytt med rostbiff (lchf)

Här har det inte direkt duggat tätt med inlägg under sommaren:))
Ska försöka bättra mig och få in lite nya recept!

Blev lite sugen på att göra en pytt idag för enkelhetens skull.
Familjen gillar pastapytt men eftersom jag helst inte äter pasta
fick det bli lite andra ingredienser istället efter en djupdykning
i kyl och frys. Slutresultatet blev över förväntan gott och inte en 
smula blev kvar i serveringsfatet och ingen saknade pastan heller:)
Rostbiffen kan säkert bytas ut mot något annat kött.
Till pytten serverade jag en sallad och en kall creme fraice-sås.



BLOMKÅL OCH BROCCOLIPYTT MED ROSTBIFF        lchf

5 portioner

1 blomkål   (medelstor)
500 g fryst broccoli i små buketter
2 gula lökar
1 paprika
1 burk skivade champinjoner
smör att steka i
ca 500 g rostbiff (färdigstekt) i strimlor
grovmalen svartpeppar
Roasted Garlic & Pepper
Ölänsk örtblandning
persilja

1. Ansa och dela blomkålen i små buketter och förväll den några minuter 
     i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
2. Ansa lök och paprika och skär i grova bitar.
3. Fräs lök, paprika och skivad svamp i smör i en stor stekpanna.
4. Efter några minuter blandas de små broccolibuketterna ner och får 
     fräsa med så att de mjuknar.
5. Blanda ner rostbiffen, skuren i strimlor och låt fräsa med en stund.
6. Häll ner den förvällda blomkålen i pytten och krydda. 
7. Låt allt bli varmt.
8. Strö över persilja vid serveringen.

Servera med en grönsallad och ev en kall sås.
Jag smaksatte creme fraiche med svartpeppar och sweet chilisås 
och serverade till pytten.






1 kommentar:

  1. Låter jättegott! Längesen jag gjorde pytt! Blir nog till nästa vecka!
    Ha en fin kväll!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera