lördag 11 augusti 2012

Citron- och Limepaj lchf

Kände för att baka något gott idag och det fick bli 
Citron- och Limepaj ur bakboken "Baka med LCHF"
eftersom jag hade både citron och lime hemma.
Pajen var riktigt god och fräsch i smaken.
Jag serverade den till efterrätt med lite vispad grädde som
jag smaksatte med lite hackad mörk choklad.
Minskade ner på sötningen från ursprungsreceptet och det blev bra.



CITRON- OCH LIMEPAJ     lchf

8 - 10 bitar

Pajbotten:
125 g osaltat smör
2 ägg
2 msk Stevia Strö
1 1/2 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning:
3 ägg
2 msk Stevia Strö
2 1/2 dl creme fraiche
1 lime, rivet skal och saft
1 citron, rivet skal och saft
1/2 tsk vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader.

Pajbotten:
1. Smält smöret
2. Vispa ägg och sötning pösigt.
3. Häll det smälta smöret i äggsmeten.
4. Blanda  kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljpulvret
     och rör ner det i smeten.


5. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
     Det blir då lättare att flytta över kakan till ett serveringsfat
     när den svalnat.
6. Tryck ut degen i formen, på botten och uppför ca halva kanten.

Fyllning:
1. Vispa ägg och sötning pösigt.
2. Blanda i creme fraiche samt skal och saft från lime och citron.
     Tillsätt vaniljpulver.


3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Ställ i formen i ugnen i 175 grader.


5. Grädda i ca 30 minuter tills fyllningen fått fin färg.
     Fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.


6. Låt pajen svalna och lägg sedan över den på ett serveringsfat.


Servera och njut!



3 kommentarer:

  1. Wow! Vilken läcker godsak! Mums! Måste spara receptet! Ska prova något liknande fast med kokosmjölk... Tack för inspirationen! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser SÅ gott ut! Älskar citrondesserter. Är du nöjd med Stevia strö. Själv har jag inte köpt det utan blandar själv Sukrin med ren stevia och jag tycker det är svårt att få bra balans ibland.
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är rätt så nöjd med Stevia Strö men man ska absolut inte gå efter doseringen som står på påsen, att 1 dl Stevia strö motsvarar 1 dl socker, det blir alldeles för mycket. Jag drar ner mängden på sötningen så mycket som möjligt. Ibland använder jag också Sukrin med några droppar stevia till. Bara man håller nere mängden så känner jag ingen bismak med Stevia Strö, så det är den sötningen jag använder oftast.
      Ha en fin dag!

      Radera