måndag 9 januari 2012

Fröknäckebröd lchf

För flera veckor sedan hittade jag ett intressant recept på knäckebröd,
men det har inte blivit av att jag testat receptet förrän igår.
Receptet hittade jag på Birgitta Höglunds fina matblogg,
Klicka dig gärna in dit och kika runt lite, du kommer inte att bli besviken:))
Knäckebrödet blev farligt gott,
svårt att låta bli att ta en extra macka,
 när man vet att brödet finns där i skåpet:)
Det här kommer jag definitivt att baka fler gånger!
Lättbakat, knaprigt och beroendeframkallande:)



Fröknäckebröd

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett utan smak
2,5 dl kokande vatten
1/2 - 1 tsk havssalt
önskas mer smak kan man ha i 1 - 2 tsk Brödkryddor

lite flingsalt att strö över

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke,
     smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
2. Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
     Smaka av om smeten är lagom salt.
     Låter man smeten stå och svälla en stund så blir den
     feta känslan av kokosfettet mindre märkbar.
3. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper,
     Sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa.
     Strö över lite flingsalt.
4. Grädda på 150 grader i 45 minuter.
     Ta ut och markera fyrkanter med degskrapa.
5. Dra ner ugnsvärmen till 50 grader,
     ställ in plåten med brödet och låt torka med ugnsluckan på glänt.
     Låt torka i 1 - ett par timmar,
     beroende på hur spröd du vill ha knäckebrödet.
6. Bryt i bitar och njut av ett gott och nyttigt knäckebröd,
     med minimalt med kolhydrater.


1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Det såg ju jätteläckert ut! Måste provas!!
    Åsa/Krumelurigt

    SvaraRadera