måndag 13 december 2010

Mjuk Pepparkaka


I helgen testade jag ett nytt recept på Mjuk Pepparkaka. Eftersom både jag och dottern undviker kakor så blir det den manliga delen av familjen som får avgöra om det jag bakar är gott eller inte :))  Den här kakan fick med beröm godkänt och den måste vara god eftersom den snart är uppäten :))


MJUK PEPPARKAKA

2 dl grekisk yoghurt
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 droppar bittermandelolja
1 påse pepparkakskryddor

¤ Lägg ugnen på 170 grader.
¤ Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt.
¤ Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kryddor.
¤ Blanda ner mjölblandningen växelvis med yoghurten i äggsmeten.
¤ Häll i en smord och bröad kakform (ca 1,5 liter).
¤ Grädda kakan på nedersta falsen i 170 grader ca 50 minuter

Gott att servera med vispad grädde och sylt.


2 kommentarer:

  1. Seriously??? Hur kan man baka utan att smaka?
    Här sitter jag med ett riktigt julhull rund midjan och riktigt beundrar din styrka att motstå något så frestande. Har du ett trick så dela med dig för all del.
    Har aldrig kommit på tanken att ha bittermandel i den mjuka pepparkakan och jag blir så nyfiken att jag får lust att pröva omgående.
    Tittade egentligen mest in för att önska god fortsättning på julen.

    Kram till dig, Margot!

    SvaraRadera
  2. Har tidigare följt din trädgårdsblogg, men först nu upptäckt att du har en lika trevlig matblogg! Är sugen på att pröva bl a receptet på Coleslaw och kladdkakan med banan!

    SvaraRadera