torsdag 19 juli 2012

Rabarberkaka lchf

Hade lite rabarber jag behövde göra något av och 
förutom rabarberkräm till killarna i familjen,
 så blev det en rabarberkaka.
Alltid lika spännande varje gång man testar att göra om ett recept,
men som tur var blev kakan riktigt god:)



RABARBERKAKA        lchf

150 g osaltat smör, mjukt
0,5 dl Stevia Strö
4 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl Bakepro
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
ca 250 g färdigrensad späd rabarber, i småbitar


1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa smöret och sötningen fluffigt, 
     vispa i ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg
3. Blanda mandelmjöl, bakepro, bakpulver och vaniljpulver i en skål
4. Rör ner mjölblandningen i smör/äggvispet.
     Blanda om väl.


5. Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
     Smöra och pofiberbröa formen.
6. Bred ut drygt hälften av kaksmeten i formen.
     Strö över hälften av rabarberbitarna.
     Bred på resten av kaksmeten och strö på resterande rabarberbitar,
     tryck ner dem lite försiktigt.


7. Grädda kakan i 150 grader i 45 minuter.
8. Låt svalna i formen.


Ät och njut av en god kaka.
Säkert gott med lite vispad grädde till men också god som den är 
när man vill ha något gott till kaffet.





4 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut! Du är så duktig på att fixa så smarriga bakverk! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej, den ser otroligt god ut! Kan man ta ngt annat än bakepro tro? 1 dl extra mandelmjöl kanske? :) tacksam för svar! Ha de gött!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det går säkert att byta ut bakepro som egentligen bara är ett bakprotein. Testa med 1/2 dl mandelmjöl eller 2 msk kokosnötsmjöl. Lycka till.
      Ha det gott!

      Radera