lördag 4 juni 2011

Rabarber-aprikospaj


I år har min rabarber blivit riktigt stor,
jag hinner inte riktigt med att skörda som jag borde.
Igår blev det ändå av att jag gjorde en paj och när maken smakade pajen sa han att
 "det var den godaste hitintills".
 Det var ett bra betyg och jag måste hålla med om att den var mycket smaskig tillsammans med vaniljsås. Jag gillar att blanda olika sorters frukter tillsammans med rabarber när jag gör paj, det blir gott.



RABARBER-APRIKOSPAJ

Fyllningen:
4 rabarberstjälkar (ca 400g)
1 burk (410 g) konserverade aprikoser
3 msk smör
4 msk rörsocker

Pajdegen:
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöj
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3/4 dl vispgrädde
1 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär rabarbern i bitar och stek dem hastigt i smör,
     strö över rörsockret.
3.  Häll rabarbern i en pajform (ca 26 cm) och skär aprikohalvorna
     i mindre bitar och strö över rabarbern.
4. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
5. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smörblandningen.
6. Vispa ihop grädden och ägget och blanda sedan ner det i smeten.
7. Bred smeten över rabarber-aprikosen i pajformen och grädda
     mitt i ugnen i 25 min.
8. Låt svalna och servera med vaniljglass eller vaniljsås.




4 kommentarer:

  1. Det verkar jättegott! Ha en skön söndag! Zinnia

    SvaraRadera
  2. Ska prova dina pajer, gubben gillar knäckiga pajer i alla dess former. Särskilt med rabarber.

    SvaraRadera
  3. jag tackar o bockar..skall provas nån dag.. Här växer oxå rabarbern så de knakar..o en jättefin dag ha vi haft idag med +29 i skuggan..pust..

    SvaraRadera
  4. Hej igen
    Här kan man sitta och frossa vilka goda kakor och massa god mat. Att det är lchf eller gi har ingen betydelse vi kör lite blandat här med. Tack för alla tips

    SvaraRadera