söndag 15 maj 2011

Knäckig Rabarberpaj


Vår rabarber har vuxit rejält i värmen så det var verkligen dags att skörda lite av den.
Igår blev det därför en mycket smarrig Rabarberpaj till efterrätt.




KNÄCKIG RABARBERPAJ

Skär 500g rabarber i småbitar.
Strö på 1 msk pot.mjöl blandat med 1/2 dl socker.
(Jag använde en pajform som är 28 cm i diameter)

Smält 150 g smör, dra kastrullen från plattan och häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde.

Blanda ihop:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med smörblandningen i kastrullen.

Bred blandningen över rabarberna
Grädda i 25 - 30 minuter i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.

Njut av pajen tillsammans med vaniljvisp eller glass.
Eller servera den tillsammans med Mascarpone Moussen, mycket gott.

Idag åt vi resterna av Rabarberpajen tillsammans med
 färska jordgubbar och Mascarpone Moussen.
Ohhhhh så gott det smakade!!!!


1 kommentar:

  1. Oj det där såg väldigt gott ut ,godare än min variant från igår ,kramis Nette

    SvaraRadera