onsdag 26 september 2012

Ost och kycklingpaj lchf

För några dagar sedan gjorde jag den här milda och goda pajen.
Receptet är från en gammal recepttidning från Finland.
Jag har gjort lite justeringar i receptet och lchf-anpassat 
pajbotten som jag för övrigt blev riktigt nöjd med 
den här gången.
Gott att servera en fräsch grönsallad till.



OST OCH KYCKLINGPAJ        lchf

Botten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk chiafrön
2 msk fibrex
0,5 tsk bakpulver
1 tsk örtagårdskrydda (Kryddhuset)
75 gr smör, rumsvarmt
1 ägg 
2 msk vatten

Fyllning:
ca 400 g färdigstekta kycklingfileér
100 g purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 paprikor, olika färger, strimlade
100 g riven ost

Äggstanning:
3 ägg
200 g Cream Cheese, vitlök och örter
1 dl grädde
1 tsk örtagårdskrydda  (Kryddhuset)
salt 
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda ner det mjuka smöret, ägg och vatten.
     Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform,
     ca 27 cm i diameter, på botten och kanter.
3. Nagga den med en gaffel och låt stå i kylen 1/2 timme.
4. Förgrädda sedan pajbottnen i 200 grader, på nedersta 
    ugnsfalsen i ca 8 - 9 minuter.

Fyllningen:
1. Strimla den kluvna och sköljda purjolöken och skär vitlöken fint.
     Strimla paprikorna. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna 
     tills de mjuknar.
2. Bred ut hälften av de frästa grönsakerna  på den förgräddade
     pajbottnen och lägg därefter på den rivna osten.
3. Skär upp de färdigstekta kycklingfileérna i gaffelbitar tvärs över
    köttfibrerna och fördela jämt över pajen.
4. Strö resten av grönsaksfräset över kycklingbitarna.
5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen, smaka av och häll
     äggstanningen över pajen.
6. Grädda pajen på nedre falsen i 200 grader ca 30 minuter.
7. Låt pajen stå och svalna lite ca 10 minuter och servera den
     sedan med en god sallad.







3 kommentarer:

  1. Den här pajen låter otroligt gott! Måste bokmärka det receptet på en gång! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter toppengott! :)
    Ha en riktigt härlig torsdag!
    / Sonja

    SvaraRadera