lördag 22 september 2012

Lakrits- och citronpaj lchf

Förra helgen köpte jag lakritspulver på Panduro och har 
gått och klurat på vad jag skulle hitta på för att testa pulvret.
Idag gjorde jag slag i saken och bakade en paj som blev helt
suveränt god, även dottern som inte gillar lakrits åt en stor bit:)
Jag utgick från receptet på Citron- och Limepajen,
ändrade och lade till lite och resultatet blev över förväntan.
Det var svårt att sluta äta:)) Vill man ha lite starkare lakritssmak
kan man öka till 2 tsk lakritspulver.



LAKRITS- OCH CITRONPAJ          lchf

Pajbotten:
125 g smör
2 ägg
2 msk Stevia Strö
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk chiafrön

Fyllning:
3 ägg
2 msk Stevia Strö
2 dl smetana
50 g Philadelfiaost
rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk lakritspulver
2 tsk Supersalta Flakes (Kryddhuset)

Sätt ugnen på 175 grader.

Pajbotten:
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och sötning pösigt.
3. Häll i det smälta smöret i äggsmeten.
4. Blanda kokosnötsmjöl, bakpulver, chiafrön, vaniljpulver och rör ner
     det i smeten.
5. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
6. Tryck ut degen i formen och en bit uppför kanten.

Fyllning:
1. Vispa ägg och sötning pösigt.
2. Blanda i smetana, philadelfiaost, citronskal och saft, vaniljpulver, 
     lakritspulver och salmiak-flakes. Vispa lite så allt blandas bra.
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Ställ in formen på nedersta falsen i ugnen på 175 grader.
5. Grädda i 30 minuter tills fyllningen fått fin färg
6. Låt svalna.




2 kommentarer:

  1. Det här låter otroligt gott! Fräscht!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Oj...är sällan inne på din andra blogg. Men här finns en del godsaker...

    SvaraRadera