fredag 11 maj 2012

Valnöt Brownies lchf

Jag älskar att vara ute i trädgården och jag älskar att baka ...........
så när regnet vräker ner, vad gör jag då?????
Jo, jag bakar, och det var precis vad som hände igår.
Det regnade ordentligt när jag kom hem från jobbet
så jag började med att leta efter ett nytt recept som jag kunde testa.
Hittade ett recept på brownies som lät gott 
och det gjorde jag om till ett lchf-recept.
Resultatet blev riktigt smarrigt och gott,
och efter en natt i kylen var kakan fortfarande
jättegod idag.



VALNÖT-BROWNIES   lchf

16 bitar

100 g smör
100 g choklad 70%
2 ägg
0,75 dl Stevia Strö (Ica)
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl finhackade valnötter
2 msk kokosnötsmjöl

GLASYR
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1/2 msk honung
25 g rumsvarmt smör

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda de hackade valnöttern med kokosnötsmjölet i en bunke.
3. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
4. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver riktigt fluffigt.
5. Häll ner smör/chokladblandningen lite i taget i äggvispet 
    medan du fortsätter vispa.
6. Blanda ner hackade nötter och kokosnötsmjöl-blandningen i smeten
    och blanda väl.
7. Klä en form, ca 20 x 20, med bakpapper och pensla med olja.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämt.
9. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
10. Låt svalna i formen

Glasyren:
1. Smält chokladen i grädden i en tjockbottnad kastrull på svag värme,
    rör om hela tiden.
2. Ta kastrullen från värmen och blanda ner honung och smör.
3. Rör till en slät smet.
4. Häll glasyren över den avsvalnade kakan (i formen) 
    och ställ in i kylen ca 1 timme.
5. Skär kakan i bitar.

Ät och njut!
Mycket chokladsmak, så det är säkert gott att servera lite vispad grädde till.



14 kommentarer:

  1. Men gud, vilka läckra! Jag blir så sugen! Du frestar mig hela tiden med dina smaskiga bakrecept! ;):)
    Ha en fin fredagskväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Åh det här såg gott ut !! Ska testa någon dag..
    =)

    SvaraRadera
  3. Den här är verkligen en 10poängare!

    SvaraRadera
  4. den bilden ser riktigt god ut..var nära att äta upp datorn så frestad jag blev..hehe härlig blogg du har!

    SvaraRadera
  5. Hej vill bara tacka för ett jättegott recept! Gjorde dessa brownies igår och herregud vad goda de var! Bästa lchf-kakor jag bakat så tack! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att du gillade kakorna, de är smarriga:))

      Radera
    2. Hej.. Om man har sukrin+ som sötningsmedel, hur mkt ska man ha då tror du?

      Radera
    3. Har aldrig använt sukrin+ själv så jag kan bara tipsa dig om att testa dig fram. Försök med 1/2 dl och se om det räcker annars ökar du lite. Det är alltid bättre att ta för lite än för mycket eftersom det kan bli bismak med för mycket sötning. Lycka till.

      Radera
  6. hej!
    hade tänkt att göra denna men blir lite fundersam när det inte är någo bakpulver i. men jag kör ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det ska INTE vara något bakpulver i denna kaka:)

      Radera
  7. Alexandra Krainer29 januari 2014 kl. 21:18

    man kan ta någon annan nöt än valnötter väl? (är allergisk mot valnötter, men den här kakan såg jättegod ut så jag vill testa!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Går säkert bra att byta ut valnötterna! Lycka till med kakan!
      Ha det gott!
      Margot

      Radera