Jag älskar att vara ute i trädgården och jag älskar att baka ...........
så när regnet vräker ner, vad gör jag då?????
Jo, jag bakar, och det var precis vad som hände igår.
Det regnade ordentligt när jag kom hem från jobbet
så jag började med att leta efter ett nytt recept som jag kunde testa.
Hittade ett recept på brownies som lät gott
och det gjorde jag om till ett lchf-recept.
Resultatet blev riktigt smarrigt och gott,
och efter en natt i kylen var kakan fortfarande
jättegod idag.
VALNÖT-BROWNIES lchf
16 bitar
100 g smör
100 g choklad 70%
2 ägg
0,75 dl Stevia Strö (Ica)
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl finhackade valnötter
2 msk kokosnötsmjöl
GLASYR
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1/2 msk honung
25 g rumsvarmt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda de hackade valnöttern med kokosnötsmjölet i en bunke.
3. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
4. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver riktigt fluffigt.
5. Häll ner smör/chokladblandningen lite i taget i äggvispet
medan du fortsätter vispa.
6. Blanda ner hackade nötter och kokosnötsmjöl-blandningen i smeten
och blanda väl.
7. Klä en form, ca 20 x 20, med bakpapper och pensla med olja.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämt.
9. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
10. Låt svalna i formen
Glasyren:
1. Smält chokladen i grädden i en tjockbottnad kastrull på svag värme,
rör om hela tiden.
2. Ta kastrullen från värmen och blanda ner honung och smör.
3. Rör till en slät smet.
4. Häll glasyren över den avsvalnade kakan (i formen)
och ställ in i kylen ca 1 timme.
5. Skär kakan i bitar.
Ät och njut!
Mycket chokladsmak, så det är säkert gott att servera lite vispad grädde till.
Det där så smaskigt ut.
SvaraRaderaMen gud, vilka läckra! Jag blir så sugen! Du frestar mig hela tiden med dina smaskiga bakrecept! ;):)
SvaraRaderaHa en fin fredagskväll!
Kram
//Lana
Åh det här såg gott ut !! Ska testa någon dag..
SvaraRadera=)
Den här är verkligen en 10poängare!
SvaraRaderaJa, den blev farligt god :))
Raderaden bilden ser riktigt god ut..var nära att äta upp datorn så frestad jag blev..hehe härlig blogg du har!
SvaraRaderaHej vill bara tacka för ett jättegott recept! Gjorde dessa brownies igår och herregud vad goda de var! Bästa lchf-kakor jag bakat så tack! :)
SvaraRaderaHej! Kul att du gillade kakorna, de är smarriga:))
RaderaHej.. Om man har sukrin+ som sötningsmedel, hur mkt ska man ha då tror du?
RaderaHar aldrig använt sukrin+ själv så jag kan bara tipsa dig om att testa dig fram. Försök med 1/2 dl och se om det räcker annars ökar du lite. Det är alltid bättre att ta för lite än för mycket eftersom det kan bli bismak med för mycket sötning. Lycka till.
Raderahej!
SvaraRaderahade tänkt att göra denna men blir lite fundersam när det inte är någo bakpulver i. men jag kör ändå :)
Hej! Det ska INTE vara något bakpulver i denna kaka:)
Raderaman kan ta någon annan nöt än valnötter väl? (är allergisk mot valnötter, men den här kakan såg jättegod ut så jag vill testa!)
SvaraRaderaHej! Går säkert bra att byta ut valnötterna! Lycka till med kakan!
RaderaHa det gott!
Margot