Helgens söndagsmiddagen blev en smarrig Kycklinggratäng.
Jag utgick från ett recept jag hittade på Lana`s fina blogg.
Mitt recept räcker till 5 personer + 2 matlådor.
Mycket gott!
KYCKLINGGRATÄNG med CHORITZO och CHAMPINJONER lchf
8 kycklingfileér
salt, peppar
2 choritzokorvar
1 schalottenlök
200 g färska champinjoner
smör till stekning
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk soja
2-3 tsk hackad chili (Findus fryst)
3 msk örtkryddor provencalé (Findus fryst)
salt, peppar
1. Stek kycklingfileér i smör i stekpanna, salta och peppra
och efterstek färdigt i ugnen, 200 grader ca 20 minuter.
2. Skär de färdigstekta kycklingfileérna i mindre bitar och
lägg dem i en ugnsform.
3. Skär choritson i små bitar, skiva löken och champinjonerna.
Stek upp choritzon, löken och champinjonerna i stekpannan och fördela
över kycklingen i formen.
4. Blanda grädde och creme fraiche i en kastrull, koka upp och
blanda ner hackad chili, örtkryddor och soja. Smaka av till önskad styrka
och tillsätt ev salt och svartpeppar.
5. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 225 grader ugn
ca 20 minuter.
Jag serverade den goda gratängen med Blomkålsris och en fräsch sallad.
Den här gången gjorde jag blomkålsriset lite annorlunda.
Jag hackade 1 gul lök och skivade 250 g champinjoner som jag stekte i en stor stekpanna innan jag blandade i den rivna blomkålen och stekte i ca 10 minuter till. Smaksatte med lite kycklingfond, salt och svartpeppar. Mycket, mycket gott!
Så många goda recept du delar med dig av. Det här måste också provlagas.
SvaraRaderaMums, mums! ;)
SvaraRaderaTack att du länkade till mig! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Det verkar jättegott det skall jag pröva. Jag önskar dig en trevlig helg! Zinnia
SvaraRadera