Det här måste vara den ultimata kladdkakan,
den är bara så helt sanslöst goooood!
Har bakat den vid två tillfällen de senaste veckorna.
Först gjorde jag den när en av tjejerna på jobbet fyllde år
och då bakade jag den kvällen innan så den stod i kylen över natten.
Då blir den lite fastare i konsistensen när den stelnar.
Den var fantastiskt god och smakade som tryffel!
I söndags gjorde jag den på förmiddagen och vi njöt av den på eftermiddagen, då var konsistensen mjuk och len, som chokladmousse, något av det godaste jag ätit!!
Bara smeten är så ljuvligt god att man får skärpa sig för att det ska bli något kvar att grädda:)))
Receptet har jag hittat här.
Kakan vi njöt av på jobbet, som stått inne i kylen över natten,
det var som att äta tryffel, supergott!
CHOKLADKLADDKAKA lchf
200g choklad 70% (Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl Stevia Strö
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull.
3. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver riktigt fluffigt.
4. Häll ner chokladsmeten i äggsmeten under vispning
och fortsätt vispa en stund.
5. Häll smeten i springform, 24 cm, och grädda i 200 g i 6 - 7 min.
6. Låt kallna i formen och ställ kallt.
7. Servera med vispad grädde och bär.
Ät och njuuuuuut!
Ett litet tips:
Gör du kakan för att servera den dagen efter så är det bra att spänna ett bakpapper i botten på springformen, då går det att flytta över kakan på ett fat. Serverar du kakan samma dag den bakas behövs inget bakpapper i botten på formen då det ändå inte går att flytta över kakan från springformsbotten eftersom den är så mjuk och lös.
Mmm... gott! Ska nog baka den på torsdag då min man fyller år! Hinner inte med något mer avancerad då jag jobba jättemycket denna vecka! tack för receptet! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
kram
//Lana
Testade detta recept. Såg väldigt gott ut men var dessvärre inte särskilt smakmässigt givande rent utav äckligt. Hoppas ingen tar illa upp.
SvaraRaderaMed varma hälsningar Fanny
Så är det, alla har olika smak:))
RaderaÅt den idag i cafeet. Kan varmt recommendera den. Världens bästa kladdkakan!! Mums
SvaraRaderaJa visst är den farligt god:))
RaderaHur mycket kolhydrater? Kalorier?
SvaraRaderaJag räknar aldrig varken kolhydrater eller kalorier i de recept jag lägger ut här på bloggen.
RaderaJag gjorde den idag. Mmmumsig!!! Ser fram emot att smaka den imorgon när den stått i kylen över natten...:) Tack:)
SvaraRaderaBästa kladdkakan jag någonsin smakat!! Och så lätt att min fem-åring gör den nästan själv! Har blivit hela familjens favorit! Tack :-)
SvaraRaderaVisst är den supergod, nästan beroendeframkallande:))
RaderaGjorde denna idag och bjöd min sambo, mormor, morfar, mamma och lillebror på och den var grymt god.. Den godaste och krämigaste kladdkaka jag ätit.
SvaraRaderaMums säger jag :)
Den ska göras ihelgen när vi firar min sambo..
Ett tips i framtiden, om kladdkakan innehåller mer än 130g kolhydrater skriv in lchf
SvaraRadera