Hade lite rabarber jag behövde göra något av och
förutom rabarberkräm till killarna i familjen,
så blev det en rabarberkaka.
Alltid lika spännande varje gång man testar att göra om ett recept,
men som tur var blev kakan riktigt god:)
RABARBERKAKA lchf
150 g osaltat smör, mjukt
0,5 dl Stevia Strö
4 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl Bakepro
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
ca 250 g färdigrensad späd rabarber, i småbitar
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa smöret och sötningen fluffigt,
vispa i ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg
3. Blanda mandelmjöl, bakepro, bakpulver och vaniljpulver i en skål
4. Rör ner mjölblandningen i smör/äggvispet.
Blanda om väl.
5. Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
Smöra och pofiberbröa formen.
6. Bred ut drygt hälften av kaksmeten i formen.
Strö över hälften av rabarberbitarna.
Bred på resten av kaksmeten och strö på resterande rabarberbitar,
tryck ner dem lite försiktigt.
7. Grädda kakan i 150 grader i 45 minuter.
8. Låt svalna i formen.
Ät och njut av en god kaka.
Säkert gott med lite vispad grädde till men också god som den är
när man vill ha något gott till kaffet.
Ser väldigt gott ut! Du är så duktig på att fixa så smarriga bakverk! :)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
Så god den ser ut! Bra med LCHF :)
SvaraRaderaHej, den ser otroligt god ut! Kan man ta ngt annat än bakepro tro? 1 dl extra mandelmjöl kanske? :) tacksam för svar! Ha de gött!
SvaraRaderaHej! Det går säkert att byta ut bakepro som egentligen bara är ett bakprotein. Testa med 1/2 dl mandelmjöl eller 2 msk kokosnötsmjöl. Lycka till.
RaderaHa det gott!