Har precis bakat en saftig och god äppelkaka,
som jag ska bjuda på imorgon då en väninna kommer på besök.
Receptet hittade jag i en gammal "Allt Om Mat",
fixade och ändrade lite så den blev lchf-anpassad.
Sonen och jag provsmakade kakan och den fick klart godkänt:)
MJUK ÄPPELKAKA lchf
Smet nr 1:
100 g osaltat smör, mjukt
2 msk Stevia Strö
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
3 st äpplen
Smet nr 2:
2 ägg
1 msk Stevia Strö
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 1/2 dl creme fraiche
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter,
smörj och bröa med mandelmjöl.
3. Gör smet nr 1: Rör mjukt smör, sötning och vaniljpulver
mjukt och pösigt.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan äggen.
5. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver
och rör ner i smör/ägg blandningen.
6. Bred ut smeten i formen. Skala, klyv, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem över smeten i formen.
7. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
8. Gör under tiden smet nr 2: Vispa ägg, sötning, vaniljpulver
och kanel pösigt. Rör sedan ner creme fraichen.
9. Ta ut kakan ur ugnen och häll försiktigt över smet nr 2.
10. Fortsätt sedan gräddningen ytterligare ca 30 - 35 minuter
tills kakan fått fin färg ovanpå.
11. Låt kakan svalna i formen.
Servera med en god kopp kaffe.
Åh, nu blev jag sugen på äppelkaka! Den ser himmelsk ut!
SvaraRadera