Den här goda kakan smakade jag för allra första gången på
vårt bröllop för många år sedan:) Då hade min syster bakat den,
sedan dess har jag bakat den flera gånger och nu senast bakade
jag den i torsdags och tog med den till jobbet och bjöd mina
arbetskamrater på ett gott fredagsfika!
En snabbakad, enkel och god kaka!
KANELKAKA
50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
GARNERING:
1/2 dl strösocker
1 msk mald kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i äggvispet
tillsammans med smörblandningen.
5. Spänn bakpapper i en springform, 24 cm i diameter, smöra och bröa.
Häll hälften av smeten i formen.
6. Blanda socker och kanel till garneringen och strö hälften
av blandningen över smeten i springformen.
7. Häll resten av kaksmeten ovanpå i formen och strö sist
över resten av socker/kanelblandningen.
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar