Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratänger
och jag gör dem i lite olika varianter.
Den här är bara sååå god, har gjort den några gånger.
Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,
den är mild och fin.
BROCCOLIGRATÄNG med BACON och KÅLRABBI lchf
(4 port + 2 matlådor)
2 stora stånd broccoli
1 kålrabbi
2 paket bacon
1 dl riven ost
1 ask Cantadou 4-peppar
ca 2 dl creme fraiche
ca 3 dl grädde
himalayasalt
citronpeppar
Medelhavsmix (Kryddhuset)
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär broccolin i mindre buketter och stocken i tunna skivor.
3. Skala kålrabbin och skär den i stavar.
4. Förväll broccolin och kålrabbin i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och lägg hälften av grönsakerna i botten på en ugnsform.
5. Skär baconet i mindre bitar och fräs den lätt i stekpanna.
6. Fördela det frästa baconet över grönsakerna.
Strö över den rivna osten och bred ut resten av grönsakerna ovanpå.
7. Blanda Cantadou-ost, creme fraiche och grädde i en kastrull.
Koka upp och smaksätt med kryddorna.
8. Häll såsen över grönsakerna i formen och
gratinera i 175 grader ca 20 - 30 minuter.
Servera tillsammans med en fräsch sallad och njut av en supergod måltid!
Vad gräddig och god gratängen ser ut! Nu blev jag hungrig...
SvaraRaderaVilken god gratäng! Kålrabbin är en fantastisk grönsak! Jag har också börjat använda den oftare! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana