Nu måste jag lägga in receptet på den goda Silltårtan jag bjöd på
i Midsommarhelgen innan jag glömmer hur jag gjorde den:)
Den här botten kan man också använda till Laxtårtan
ifall man vill ha den som lchf-vänlig.
MIN SILLTÅRTA lchf
Botten:
2,5 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
75 g smör
Fyllning:
1 burk matjessill (ca 200g)
5 gelantinblad
2 msk kaviar på tub
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
2 msk matjesspad
1/2 tsk svartpeppar
gräslök och rödlök till garnering
Botten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mandelmjöl och sesamfrön i en skål.
3. Smält smöret och blanda ner i mandelmjölblandningen.
Rör ihop väl.
4. Spänn bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
Tryck ut smeten i botten på formen.
5. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
6. Låt svalna.
Fyllningen:
1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
2. Hacka sillen i små bitar, hacka lök och ägg.
3. Blanda ihop med resten av ingredienserna.
4. Krama ur gelantinbladen och smält på svag värme.
5. När de smält blanda först ner några skedar av röran,
blanda sedan ner detta försiktigt i resten av fyllningen
så den blir jämt blandat.
6. Häll fyllningen över den kalla bottnen, jämna till
och ställ in formen i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Vid servering dekorera med tex, gräslök och hackad rödlök.
Hej! Låter smaskens, men vad innebär kaviar på tub?
SvaraRaderaKalles Kaviar går bra att använda!
Radera