Söndagsmiddagen blev en underbart god köttfärslimpa
med stekta champinjoner och en smarrig sås.
Lyckades över förväntan bra med både smak och konsistens
på köttfärslimpan så därför får den en plats här på bloggen.
Den här köttfärslimpan kommer jag att servera många
gånger framöver. Familjen gav middagen en stark tia:))
MAMMAS GODA KÖTTFÄRSLIMPA lchf
ca 5 - 6 portioner ugnsvärme: 200 grader
800 g blandfärs
1 paket bacon
1 gul lök
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl smetana
1 dl grädde
4 dl riven ost
2 msk pofiber
1 tsk Roasted Garlic & Pepper (Santa Maria)
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 msk kalvfond
1 msk soja
1. Skär baconet i små bitar och hacka löken smått.
2. Knaperstek baconet och blanda ner löken mot slutet och låt
den fräsa med tills den mjuknar.
3. I en stor bunke blandas ägg, smetana, grädde, riven ost, pofiber
och alla kryddor + kalvfond och soja.
4. Blanda ner bacon/lökfräset och häll till sist ner köttfärsen och
rör ihop väl.
5. Forma en limpa av smeten och hyvla lite smör ovanpå.
6. Stek i nedre delen av ugnen i 200 grader i 60 minuter.
Servera gärna med
MIN GODA SÅS
200 g Creme Cheese vitlök/örter
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk soja
svartpeppar
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
Såsen är mycket god och passar till alla sorters kött.
Så gott det låter! Ska också tillsätta pofiber nästa gång jag göra köttfärslimpa! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramar!
//Lana