Förra helgen bakade jag det här grymt goda bakverket.
Receptet fick jag för ett antal år sedan av en dåvarande
jobbarkompis. Var receptet ursprungligen kommer från
har jag ingen aning om men familjen blev helt sålda på kakan:)
Den manliga delen av min familj är inte så förtjust i
Lchf-bakverk så därför bakar jag helt vanliga kakor
lite nu och då.
PEPPARMYNTSBROWNIES
Chokladsmet:
125 g mörk choklad 70%
175 g smör
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Pepparmyntskräm:
450 g Philadelfiaost eller Cream cheese
1 dl strösocker
1 - 1,5 tsk pepparmyntsolja eller 2,5 - 3 tsk pepparmyntsarom
1 ägg
ev. några droppar Grön karamellfärg
100 g hackad mörk choklad
Chokladglasyr:
25 g smör
2 msk sirap
2 msk vatten
50 g mörk choklad
2 - 2,5 dl florsocker
1. Smörj och mjöla en ugnsform (20 x 30 cm)
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull.
Låt svalna i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och ägg.
Rör i mjöl och salt och vispa till en slät smet.
3. Vispa ihop ingredienserna till pepparmyntskrämen.
4. Bred ut hälften av chokladsmeten i formen.
Bred sedan försiktigt pepparmyntskrämen över chokladsmeten.
Avsluta med att bre ut resten av chokladsmeten ovanpå.
Ta en kniv och dra ett virvlande mönster.
5. Grädda i ugnen i 45 - 60 minuter.
Låt svalna helt.
Med den kortare tiden i ugnen blir kakan rätt så kladdig.
6. Koka upp smör, sirap och vatten till glasyren.
Lägg i chokladen i bitar och rör om tills den har smält.
Låt svalna något.
Rör i florsocker och blanda till en slät kräm.
7. Bred ut krämen över hela kakan och låt den kallna
Skär sedan i lämpliga bitar och njut av en smaskig kaka.
Jag skar min kaka i 20 fyrkantiga bitar och delade senare
de bitarna på hälften till trekantiga bitar. Kakan är rätt så mäktig.
Ser väldigt goda ut! Mums!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Vad gott! Och peppar myntolja!
SvaraRadera