Mina ofta återkommande middagsgratänger blir lite olika
beroende på vad jag råkar ha i kylen för tillfället.
Den här gratängen blev jättegod och räckte till 4 portioner
och 2 matlådor. Visst jobbar jag i ett skolkök men har ändå
egen mat med de flesta dagar eftersom skolmaten inte är
särskilt lchf-anpassad:))
TACOGRATÄNG med BLOMKÅL och KÅLRABBI lchf
1 liten blomkål
1 kålrabbi
1 gul lök
1 paprika
1 liten solovitlök
500 g blandfärs
tacokrydda
smör till stekning
200 g Philadelfiaost "Sweet Chili"
ca 3 dl grädde
ca 2 dl creme fraiche
himalayasalt
vitlökspeppar
svartpeppar
riven ost att strö ovanpå
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär blomkålen i tunna skivor och den skalade kålrabbin i stavar.
3. Lägg hälften av blomkålen och kålrabbin i botten på en ugnsäker form.
4. Fräs köttfärsen i en stekpanna och tillsätt hackad lök, vitlök och finskuren
paprika och fräs så grönsakerna mjuknar, smaksätt med tacokrydda.
5. Fördela köttfärs/grönsaksfräset över blomkålen och kålrabbin i formen.
6. Lägg resten av blomkålen och kålrabbin ovanpå köttfärsen.
7. Blanda Philadelfiaost, grädde och creme fraiche i en tjockbottnad kastrull
och koka upp, smaksätt med kryddorna.
8. Häll såsen över grönsakerna i formen och strö riven ost över.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 55 - 60 minuter.
Servera med en god grönsallad.
Det låter supergott! Jag älskar kålrabbi! Brukar använda den istället för potatis!:)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin söndag!
Kram
//Lana
Sökte lite olika recept och hittade hit till dig...Din blogg ser VÄLDIGT GOD ut...;))) Så jag ska nog testa en del av dom.....
SvaraRaderaKRAM/Annelie
Välkommen hit :)) hoppas du hittar något du gillar bland alla recepten!
RaderaKram Margot