För några dagar sedan gjorde jag den här milda och goda pajen.
Receptet är från en gammal recepttidning från Finland.
Jag har gjort lite justeringar i receptet och lchf-anpassat
pajbotten som jag för övrigt blev riktigt nöjd med
den här gången.
Gott att servera en fräsch grönsallad till.
OST OCH KYCKLINGPAJ lchf
Botten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk chiafrön
2 msk fibrex
0,5 tsk bakpulver
1 tsk örtagårdskrydda (Kryddhuset)
75 gr smör, rumsvarmt
1 ägg
2 msk vatten
Fyllning:
ca 400 g färdigstekta kycklingfileér
100 g purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 paprikor, olika färger, strimlade
100 g riven ost
Äggstanning:
3 ägg
200 g Cream Cheese, vitlök och örter
1 dl grädde
1 tsk örtagårdskrydda (Kryddhuset)
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Botten:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda ner det mjuka smöret, ägg och vatten.
Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform,
ca 27 cm i diameter, på botten och kanter.
3. Nagga den med en gaffel och låt stå i kylen 1/2 timme.
4. Förgrädda sedan pajbottnen i 200 grader, på nedersta
ugnsfalsen i ca 8 - 9 minuter.
Fyllningen:
1. Strimla den kluvna och sköljda purjolöken och skär vitlöken fint.
Strimla paprikorna. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna
tills de mjuknar.
2. Bred ut hälften av de frästa grönsakerna på den förgräddade
pajbottnen och lägg därefter på den rivna osten.
3. Skär upp de färdigstekta kycklingfileérna i gaffelbitar tvärs över
köttfibrerna och fördela jämt över pajen.
4. Strö resten av grönsaksfräset över kycklingbitarna.
5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen, smaka av och häll
äggstanningen över pajen.
6. Grädda pajen på nedre falsen i 200 grader ca 30 minuter.
7. Låt pajen stå och svalna lite ca 10 minuter och servera den
sedan med en god sallad.
Den här pajen låter otroligt gott! Måste bokmärka det receptet på en gång! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Låter toppengott! :)
SvaraRaderaHa en riktigt härlig torsdag!
/ Sonja
Mumsigt, ser riktigt gott ut!
SvaraRadera